Élet-Stílus

Kitüntették a Tűzraktér programszervezőjét

Miniszteri elismerésben részesítette Simor Ágnes programszervezőt a Tűzraktér nevű új, eredeti kulturális intézmény magas színvonalú működtetéséért Bozóki András szakminiszter - tájékoztatta a minisztérium pénteken az MTI-t.

A kulturális tárca vezetője az elismerést szombaton késő este nyújtja át a független kulturális központban, Budapesten, a IX. kerületi Tűzoltó utcában. A Tűzraktér projekt külföldi független művészeti központok tapasztalatainak felhasználásával és azok nagyfokú szakmai támogatásával jött létre a Tűzoltó utcai volt orvosi műszergyár területén.

A helyszín tökéletes lehetőséget nyújt számos művészeti ág és kreatív iparág megjelenésére; együttműködésük során sajátosan új művészeti formák jönnek létre – olvasható az intézmény honlapján. A Tűzraktér múlt szombaton költözött vissza a Tűzoltó utcai fűtetlen épületbe; az intézményt télre a Merlin Színház fogadta be.

Ugyancsak szombat este a Tűzraktérben adja át Sipos Pálnak, a Magyar Televízió programszerkesztőjének Bozóki András a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést A nagy könyv produkcióban vállalt szerepéért.

A Tűzraktér szervezésre 2003-ban kezdődött. A kulturális intézményt létrehozó konkrét munkálatok 2005 tavaszában indultak el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik