Élet-Stílus

Jönnek a szagos filmek

Japánban hamarosan bemutatják a Colin Farrell főszereplésével készült The New World című filmet, amelynek a távol-keleti közönség nem csupán nézhet és hallhat, hanem immár szagolhat is.

Az NTT Communications nevű telekommunikációs cég új szolgáltatása hét különféle illattal kíséri a film egyes részleteit. Így például az egyik szerelmi jelenethez virágillat társul, míg egy könnyfakasztó epizódot rozmaring és menta keverékével dúsítanak. A vidámságot narancs és grapefruit elegye erősíti majd, a haragot pedig eukaliptusz és tea-fa illata fűszerezi.

A mozik egyébként más filmekhez is letölthetik az illatmintákat az Internetről. A Smell-o-vision névre keresztelt technológia sokaknak megnyerte a tetszését, másoknak viszont extrém példák is eszükbe jutottak: néhány blogger a Dumb és Dumber WC-jelenetét emlegette elrémisztő ellenpéldaként.

A Smell-o-vision egyébként nem új találmány, 1960-ban született meg. A Mike Todd, Jr. által kifejlesztett technológiát Jack Cardiff Scent of Mystery című filmjében alkalmazta először – és lényegében utoljára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik