Élet-Stílus

150 ezer látogató a spanyol kiállításon

Több mint 150 ezren csodálták meg január végi megnyitása óta a Szépművészeti Múzeum spanyol festészeti kiállítását – közölte az intézmény kommunikációs osztálya szerdán az MTI-vel.

Az öt évszázad spanyol festészetének remekműveit bemutató tárlat, a nagy érdeklődésre való tekintettel, a hét végén korábban nyit és később zár: szombaton és vasárnap a szokásos 10 óra helyett már 9 órától fogadja a múzeum a látogatókat, és 18 óra helyett 19 óráig lesz nyitva. Az április 30-ig látható tárlaton több mint 100 spanyol remekművet mutat be a múzeum. Az intézmény húsvét hétfőn is nyitva áll, kedden viszont zárva lesz – írta közleményében Lévay Zoltán osztályvezető-helyettes.

A kiállított festmények nagy része külföldi gyűjteményekből, Németországból, Bécsből, Madridból érkezett Magyarországra. A tizenhárom külföldi gyűjteményből és a Szépművészeti Múzeum spanyol kollekciójából válogatott tárlaton El Greco, Velázquez, Goya remekművei mellett többek között Morales, Mazo, Murillo, Zurbarán, Ribera és Meléndez alkotásai képviselik a spanyol festészetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik