Élet-Stílus

Újra átadják a rakpartokat

Átadták a forgalomnak a budai alsó rakpart Lágymányosi híd és Margit híd közötti szakaszát; várhatóan este megindulhat a közlekedés a Margit híd és Mozaik utca között is, míg a pesti alsó rakpart egy részét már délután megnyitják az autók előtt – közölte a Fővárosi Közterületfenntartó Zrt. az MTI-vel.

A budai alsó rakpart Lágymányosi híd és Margit híd közötti szakaszának kedd reggeli átadását a felgyorsult apadás tette lehetővé – írta Szegedi Péter szóvivő az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A pesti alsó rakpart Közraktár utca és Lánchíd közötti szakaszán kedden 15 órakor indulhat meg a forgalom. A Lánchídtól északra jelenleg útépítési munkaterület van, ezen a szakaszon este 20 órára végeznek a takarítási, fertőtlenítési és burkolatjavítási munkákkal.

Szegedi Péter elmondta, hogy a fennmaradó pesti rakparti részt valószínűleg húsvétra adják át a forgalomnak, az időpont az időjárástól is függ.

A Főviform tájékoztatása szerint a Hajógyári szigeten egyelőre nem lehet közlekedni, a 26-os autóbuszok viszont már végigmennek a Margitszigeten. A Szentendrei HÉV újra a Batthyány térig viszi az utasokat, a 2-es villamos pedig kedden reggeltől már a teljes vonalon, a Közvágóhíd és a Jászai Mari tér között jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik