Élet-Stílus

A Megasztár lett az év szórakoztató műsora

Díjkiosztóval zárult április 5-én este a hatodik alkalommal megrendezett Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivál. A Magyar Nemzeti Galériában megrendezett ünnepségen összesen 13 díjat adtak át.

A fesztiválra rekord mennyiségű, összesen 437 pályamű érkezett, amely produkciók együttesen több mint 12 210 perc műsoridőt tesznek ki. Szórakoztató műfaj kategóriában többek között a Győzike-show, a Megasztár, a Legyen Ön is milliomos!, a Fábry-show, és a Desszert, különböző riport kategóriákban a Fókusz, a Célpont, a Roma Magazin versenyzett. A szerdai díjkiosztón végül a Megasztár végső döntője kapta meg a Szórakoztató műsor I. kategóriájának elismerését, a Szórakoztató műsor II. kategóriában az Irigy Hónaljmirigy Retro Klubja győzött.

Tudósítás kategóriában a Híradó párizsi zavargásokról szóló anyaga nyert. Két díjat is átvehetett a Dob+basszus című műsor.


„ A televízió a legnagyobb hatású eszköz, mely a legszélesebb körben ér el az emberekhez. A tévé szórakoztatás, kultúra, tájékoztatás, információ, ismeretterjesztés, de ha egy szóval kellene meghatároznom: felelősség. Mindazok felelőssége, akiknek ilyen nagy hatású eszköz van a kezükben” – mondta Szirtes Tamás, a versenyzsűri elnöke, a Madách Színház igazgatója. A zsűri további tagjai: Ablonczy Balázs, Beszterczey Gábor, Fabricius Gábor, Horváth Zoltán, László Barna, Ragályi Elemér, és Varga Csaba.


A Megasztár lett az év szórakoztató műsora 1

A szemledíjak mellett három alkotói díjat is kiosztott a zsűri a legjobb egyéni teljesítményekért, ezek nyertesei Szederkényi Olga, mint legjobb televíziós egyéniség, Bálint Arthur, mint legjobb operatőr, és a XXI. század szerkesztősége mint a legjobb alkotóközösség. Különdíjat kapott az Amari Kris című Dokumentumfilm-műsor.

A fesztiválon a nézők is “zsűritagok”lehettek, hiszen a sajtóban közzétett szavazólapokon és az országban szétosztott levelezőlapokon szavazhattak legkedvesebb televíziós műsorukra és televíziós személyiségükre – akik az Aranyszarvas díjban részesültek. A közönség elismerését végül az Áll az alku című műsor kapta, mint a legkedveltebb televíziós műsor, s műsorvezetője, Gundel Takács Gábor lett a legkedveltebb televíziós személyiség.

Két budapesti és két pécsi felsőoktatási intézmény diákjaiból megalakult a Diákzsűri is, ők a riport és a szórakoztatóműsor kategóriában nevezték meg az általuk legjobbnak tartott produkciókat, így végül a Megasztár végső döntője és a Fókusz autófeltöréses átverése kapta meg az elismerést.

A Kamera Hungária díjazottjai

Ajánlott videó

Olvasói sztorik