Élet-Stílus

Falut vehetünk az interneten

A legtöbb gazdag embernek van saját luxusvillája, jachtja, egyeseknek még repülőgépe is. A többség rendelkezik legalább egy szélvészgyors sportautóval, partikra jár, élvezi az életet. Azonban csak kevesen mondhatják el magukról, hogy saját szigetük vagy falujuk is van.

A vállalkozó kedvű gazdagok figyelmét igyekszik felhívni egy igazi gyöngyszemre egy dél-kaliforniai falu, Bridgeville jelenlegi tulajdonosa. Az induló árajánlat 1,75 millió dollár, vagyis mintegy 370 millió forint, az alatt szóba sem áll senkivel a település jelenlegi tulajdonosa. A kaliforniai falura az eBay-en lehet alkudni.

Bridgeville-re helyi idő szerint kedd este óta lehet licitálni, 30 napon keresztül. A falu összesen hét házból, egy üresen álló kávézóból és egy 136 éves postahivatalból áll, és 33 hektár föld tartozik hozzá. Az 1865-ben alapított települést – ami a híres vörösfenyő erdők közelében fekszik, és autóval négy órányira található San Fransiscótól – már korábban is megvételre kínálták az eBay-en. Akkor a legmagasabb ajánlat 1,78 millió dollár volt, azonban kiderült, hogy a nyertesnek mégsincs ennyi pénze, így kútba esett az üzlet.

Bridgeville-t végül 2004-ben vásárolta meg – áron alul, mindössze 700 000 dollárért – egy hirdetésre jelentkező dél-kaliforniai pénzügyi tanácsadó. „Azóta több százezer dollárt költöttem a falu felújítására és kicsinosítására. Remélem, hogy sikerül valakit találnom, akinek megtetszik ez a gyönyörű vidék, a közeli tiszta folyó és hajlandó megvásárolni tőlem, nem sajnálva érte azt a közel kétmillió dolláros összeget” – mondta a dpa német hírügynökségnek Bruce Krall.

Az új tulajdonos akár magánbirtokot is kialakíthat, de szabadidő és pihenőközpontként is használhatná az idén 141 éves települést, amit ha kedve tartja, át is nevezhet. Az árverés május első csütörtökén ér véget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik