Élet-Stílus

Távozik a Toyota mérnökguruja

Tekintélyes külföldi sportlapok megszellőztették, hogy távozhat Mike Gascoyne, a Toyota technikai igazgatója a Forma–1-es csapattól. A hírt szerdán az istálló megerősítette.

Kedden az autosport.com hozta le, hogy Mike Gascoyne elhagyja a Panasonic Toyota Racinget. Bár hivatalosan kedden nem erősítették meg, de egy magas rangú bennfentes elismerte a távozás tényét. Az grandprix.com megkeresésére a karosszériáért felelős Gascoyne nem kommentálta a hírt.

A Toyota vezetése a vezéráldozat mellett teljes átszervezésen dolgozik, mert nem elégedettek a csapat idei teljesítményével. Bár a legutolsó, ausztrál futamon Ralf Schumacher felállhatott a dobogóra, az első két versenyen csak szenvedett a csapat, annak ellenére, hogy a télen az autóik az elsők között készültek el.

Gascoyne 2003-ban érkezett a csapathoz, és munkája 2005-re érett be, Jarno Trullival és Schumacherrel a Toyota a konstruktőri világbajnokság negyedik helyén végzett. Vélhetően idén még nagyobb a nyomás a csapaton, miután tavaly a Honda is önálló csapatot hozott létre, mindkét japán vezetés magának szeretné az első futamgyőzelmet.

Gascoyne utódját egyelőre hivatalosan nem nevezték meg. A hírek szerint Pascal Vasselon veheti át a legjobban fizetett technikai igazgató helyét a kölni csapatnál. Vasselon tavaly óta dolgozott a Toyotánál, miután távozott a Michelin F1-es részlegétől. Gascoyne komoly szaktekintélynek számít Forma–1-es körökben, éppen ezért szerződtette a Toyota, bízva abban, hogy sikerült győztes autót építenie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik