Élet-Stílus

Bővül a BMW-paletta

Pár éven belül különleges modellekkel bővülhet a BMW kínálata. A sportmodell mellett a Rolls-Royce Phantom is kapna egy kistestvért.

Jelenleg a BMW azt vizsgálja, hogy van-e létjogosultsága egy, a hetes modellből fejlesztett sportváltozatnak – mondta el Helmut Penke, a BMW elnöke. Erről elsősorban az amerikai piac dönt, hiszen ott fogynak leginkább a termékeik. Ha minket kérdeznek, a válasz egyértelműen igen, hiszen az Audi S8-, a Mercedes S55- illetve S63 AMG-modellek is fogynak.

Ha a vezetők úgy döntenek, hogy jöhet a sportos hetes, akkor az nem holmi nagyfelnis, erősebb 760i lenne, hanem az egész autó karakterét az M5-, M3-modellekhez hasonlóan dinamikusabbra hangolnák.

Ami biztosnak tűnik, hogy a BMW utódot szán a Z8-as modellnek. A cégnek ugyanis szüksége van egy sportkocsira, amivel jól prezentálhatja technikai tudását. Ha az új változat is roadster lesz, négyre emelkedhet a nyitott bajor modellek száma, hiszen a Z4 mellett hamarosan érkezik a hármas kabrió, de az egyes nyitott változata is készül.

Amellett, hogy a jövőben bemutatkozik a Phantom Coupé-, illetve Cabrio-válozata is, a BMW szeretné újabb modellel bővíteni a Rolls-Royce kínálatát.

A hosszított hetes BMW csúcsváltozata körülbelül 85 000 fontba (32 millió forint) kerül, míg egy RR Phantom 256 000-be (98 millió forint), a köztük lévő 150 ezer fontos űrbe könnyedén tudnának beilleszteni egy új modellt, amely nem jelente konkurenciát a saját modelleknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik