Élet-Stílus

Budapestről idén nyáron 98 célpont érhető el repülővel

Hat új légitársasággal, öt új célállomással és több mint 40 járatbővítéssel gazdagodik a ferihegyi repülőtér kínálata az idei „légiközlekedési” nyártól – áll a Budapest Airport (BA) közleményében.

Ezzel 51-re nőtt a budapesti repülőtérről közlekedő menetrendszerinti és 10-re a charter légitársaságok száma, és a magyar fővárosból 98 célállomás érhető el. Április 4-én indul a skandináv diszkont légitársaság, az Air Baltic Vilnius-i járata, és május 1-én startol a Blue1 Helsinki – Budapest járata. Április közepén a SkyEurope közvetlen összeköttetést teremt Nápoly és a magyar főváros között, a Delta Airlines május 9-én indítja Budapest New-York járatát.

Várhatóan három új charter légitársaság kezdi meg működését Ferihegyen: az Atlantic Airlines a Lego gyár központjába, a dán Billund-ba repül, a Sunexpress a törökországi Antalya-ba indít járatot, a Condor pedig új müncheni utat kínál. A SkyEurope Nápoly mellett immár Bolognát, Burgászt, Thesszalonikit is ajánlja. A dán Sterling pedig Koppenhága után immár Helsinkire és Stockholmra is rárepül. Számos légitársaság sűríti már meglévő járatait: a Swissair a korábbi 14-ről 21-re emelte a Zürichbe közlekedő heti járatainak számát, a Malév pedig újabb ezúttal a Gatwick-i reptérre közlekedő londoni járatokat indít be.

„Örülünk annak, hogy még több utazási választási lehetőség nyílt Ferihegyről. Az új utak újabb turistákat és üzleti kapcsolatokat hozhatnak Magyarországra, és a Magyarországról utazók számára is jobban kinyílik a világ. A továbbiakban is együtt fogunk működni légitársaságokkal, a turisztikai hatóságokkal, és fel fogjuk használni a BAA járatfejlesztési tapasztalatait és kapcsolatait annak érdekében, hogy még több légitársaságot, járatot és még több utast hozzunk Budapestre.” – mondta Chris Woodruff

Ajánlott videó

Olvasói sztorik