Élet-Stílus

Lesz Liza Minnelli-koncert Budapesten

Liza Minnelli, minden idők egyik legnagyobb dívája április 10-én a Budapest Sportarénában ad koncertet, és javaslatára mindazok, akik rendelkeznek a 2004-ben meghirdetett koncertre szóló jeggyel, ezúttal fél áron juthatnak jegyhez.

Liza Minnelli a koncert szervezőjéhez ügynöke útján eljuttatott közleményében hangsúlyozta: most értesült arról, hogy a 2004-ben meghirdetett koncert szervezői nem térítették vissza a jegyek árát, és megérti az áldozatok felháborodását. “Remélem, a magyar közönség elfogadja ezt a segítő gesztust, és találkozunk április 10-én, ahol minden tehetségemmel azon leszek, hogy koncertem feledhetetlen élmény legyen mindenki számára” – hangzik Liza Minnelli közleménye.

Noha a mostani koncert szervezőjének, a Multimedia Concertsnek semmi köze a két évvel ezelőtti elmaradt előadáshoz, “kérésemre elfogadták, hogy lehetőséget biztosítsunk a megtévesztett jegyvásárlóknak arra, hogy az 2004-ben vásárolt, érvénytelen jeggyel rendelkezők az április 10-i koncertemre 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhassanak jegyet bármelyik kategóriában”, így próbáljuk meg enyhíteni a megtévesztett közönség kárát.

Az énekesnő és színésznő 14 tagú zenekarral érkezik. Előadása két részből áll, az elsőt a legnagyobb musical világslágerekből, a másodikat saját leghíresebb dalaiból állították össze.

Liza Minnelli Judy Garland és Vincent Minnelli lányaként már háromévesen benne volt a showbizniszben. Anyja és apja bűvköréből kilépve hamarosan saját tehetségével bizonyított: 16 esztendősen kerül a Broadwayre, 19 éves korában tüntették ki Tony-díjjal. Legnagyobb sikere Magyarországon a Kabaré című film. Kapott Oscar-díjat, Golden Globe-ot és Emmy-díjat is – van amelyiket többször is elnyerte.

Több mint 30 nevezetes filmjét tartják számon: az 1969-es Meddő Madárkában nyújtott alakításáért jelölték Oscar díjra, amit 1972-ben a Kabaréért el is nyert. A Liza With Z tv-filmért Emmy-díjat kapott. Nevezetesebb filmjei: Lucky Lady, New York, New York, Nina, Arthur, Arthur 2., Párhuzamos életek, The West Side Waltz, idén mutatták be a The OH In Ohió címűt. Színházi szerepei közül jó néhány több száz előadást megért. Legutóbbi bemutatója 2002-ben a Liza Is Back volt a Broadwayn.

Huszonhat lemeze és két tucat válogatása jelent meg. Nagy sikert ért el az utóbbi években a Liza Is Back és a The Best of Liza Minnelli című albumával. A Kabaré filmzenéje Angliában 13., Amerikában 25. lett. Nagy siker volt a New York, New York című filmzenéje. A Liza with a Z filmzene-albuma Angliában 9., Amerikában a 19. volt. A Grammy életműdíjat, 1990-ben nyerte el, 1991-ben pedig csillagot kapott a hollywoodi Hírességek Sétányán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik