Élet-Stílus

Őrizetben az ecuadori válogatott menedzsere

Embercsempészet vádjával őrizetbe vették Vinicio Lunát, a világbajnoki résztvevő ecuadori labdarúgó-válogatott menedzserét.

Lunát azzal vádolják, hogy március 17-én, amikor a nemzeti együttes amerikai edzőtáborát készítette elő, két kőműves számára is vízumot igényelt, egyiküket a szövetség adminisztrációs munkatársaként, a másikat a válogatott futballistájaként szerepeltette a beadványon.

Az amerikai követség munkatársa az adatok ellenőrzése során vette észre, hogy olyan “futballista” is szerepel a névsorban, aki nem található az igazolt ecuadori labdarúgókról vezetett szövetségi nyilvántartásban.

A menedzsert letartóztatták és azzal vádolják, hogy szolgálataiért 7800, illetve 11 ezer eurónak megfelelő összeget kapott a két kőművestől, akik Los Angelesben szerettek volna dolgozni.
A rendőrség ezenkívül vizsgálni kezdte az ecuadoriak legutóbbi 48 külföldi utazásának körülményeit, 14 alkalommal az Egyesült Államok volt az úticél.

Luna távollétében a csapat edzőtáborait a nemzeti együttes orvosa, Patricio Maldonado szervezi Francisco Acosta szövetségi titkár segítségével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik