Élet-Stílus

Olcsóbb lesz a Hungarotellel telefonálni

A Hungarotel Rt. csökkentette az összekapcsolási díjait, így a felhasználók telefonálási díjai jelentősen mérséklődnek a közeljövőben.

A JPE szolgáltatókat az NHH Tanácsa 2005-ös, a híváskezdeményezésre és hívásvégződtetésre vonatkozó határozataival kötelezte, nyújtsák be jóváhagyásra a forgalmi és egyszeri díjakat tartalmazó referencia összekapcsolási ajánlataikat.

Az öt szolgáltató nagykereskedelmi szerződési feltételeit tartalmazó referencia ajánlatokról szóló határozattervezetek szerint a társaságok összekapcsolási díjai 10-50 százalékkal csökkennek. Miután mind az öt JPE szolgáltató összekapcsolási díjai csökkennek, a teljes magyarországi vezetékes telefon piacon javulnak a verseny feltételei.

A most közzétett határozattervezet szerint a Hungarotel forgalmi díjai közül a helyi hívásindítási és -végződtetési díjak átlaga közel 25 százalékkal, 2,31 forint/percre csökken.

A verseny szempontjából a forgalmi díjaknál is fontosabb egyszeri tételek közül a Hungarotel esetében a közvetítőválasztás díja 54 százalékkal 1354 forintra, a számhordozás beállításának egyszeri díja pedig közel 40 százalékkal 2516 Ft-ra csökken.

Az egyszeri díjak csökkentésével a szolgáltatók kedvezőbb ajánlatokkal jelenhetnek meg a piacon mind a számhordozás, mind az ügyfelek számára akár a hívásirányonként eltérő szolgáltató igénybevételét lehetővé tevő közvetítőválasztás területén is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik