Élet-Stílus

Brazil kívánságlista: Nesta, Gerrard, Sevcsenko

Carlos Alberto Parreira, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Andrij Sevcsenkót, Steven Gerrardot és Alessandro Nestát szerepeltetné csapatában, ha lehetőséget kapna három nem brazil játékos bevetésére a június 9-én kezdődő németországi világbajnokságon.

A brit Sky Sports televízió kérésére adta meg ezt a három nevet a 62 éves szakvezető arra a felvetésre, hogy más ország futballsztárjai közül nála kik férnének be olyan kivételes képességű brazil klasszisok közé, mint Ronaldinho, Ronaldo, Adriano, Kaká vagy Roberto Carlos.

Parreira szerint az AC Milant erősítő ukrán gólzsákkal, Sevcsenkóval és csapattársával, a milánói gárda és az olasz válogatott védelmének oszlopával, Nestával még nagyobb játékerőt képviselne a címvédésre és egyúttal a hatodik vb-trófeára törő Brazília.

Gerrardot ugyancsak elismerő szavakkal illette a dél-amerikaiak mestere, véleménye szerint a Liverpool középpályása lehet Sven-Göran Erikssonnak, az angolok svéd szakvezetőjének igazi aduja a világbajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik