Élet-Stílus

Jön a Buena Vista folytatása

Wim Wenders visszatért Kubába, hogy leforgassa a The Sons of Buena Vista című dokumentumfilmet.

A Buena Vista Social Club fergeteges siker volt az egész világon. Az öreg kubai zenészekből álló csapatról szóló dokumentumfilm, az ennek köszönhetően kiadott lemez minden létező díjat megnyert. A zenészek többségével a magyar közönség is többször találkozhatott, többek között a Sziget Fesztivál Világzenei Nagyszínpadán.

Hét év elteltével Wenders ismét visszatért Kubába, hogy kamerájával szemügyre vegye, mi történt azóta, hogy ott járt. Sajnos az egykori együttesből már alig él valaki (múlt hét csütörtökön Pio Leyva távozott az élők sorából, így három éven belül ő a negyedik „klubtag”, aki örökre befejezte a koncertezést), így a német direktor azokra a muzsikusokra kívánt fókuszálni, akik a nagy öregek szellemi és természetesen zenei örökségét továbbvitték.

Erre utal a film címe is, a The Sons of Buena Vista, amely egyrészt a fiatalabb muzsikusokra vonatkozik, másrészt a Buena Vista által játszott műfajra, a sonra. Az új generáció legtehetségesebb tagjait egyébként pont Pío Levya mutatja majd be a nézőknek. A film amerikai premierje nyárra várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik