Élet-Stílus

Átadták az M7-es új szakaszát

A tervezettnél egy hónappal korábban átadták a forgalomnak az M7-es autópálya Ordacsehi és Balatonkeresztúr közötti szakaszát hétfőn.

Ma Európában Magyarországon épül egyidejűleg a legtöbb autópálya és autóút – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Balatonkeresztúron, az avatóünnepségen. Hangsúlyozta, hogy az infrastruktúra fejlesztése a jövőben is kiemelt szerepet kap a nemzeti programban.

Az M7-es autópálya 145. és 170. kilométerszelvénye közötti, az eredetileg tervezett időpontnál egy hónappal korábban átadott, 25,7 kilométeres új szakaszt az Uvaterv Rt. tervezte, a mérnöki felügyeletet az Utiber Kft. látta el.

Tímár Gyula, a kivitelező Vegyépszer Zrt. elnöke az átadáson rámutatott: a mocsaras, lápos, tőzeges talajon különleges technológiával dolgoztak az emberek.

A hétfőn átadott útszakaszt 2003-ban kezdték építeni, a távon belül három csomópontot, egy pihenőhelyet, kilenc aluljárót, 19 felüljárót és 29 hidat létesítettek. Tavaly nyáron készült el a Balatonszárszó és Ordacsehi közötti rész. A jelenleg épülő Zamárdi-Balatonszárszó közötti szakaszt a tervek szerint jövő év augusztusában adják át. Az építkezés a Balatonkeresztúr-Nagykanizsa út megépítésével válik teljessé.

A hétfőn átadott autópálya-szakasz forgalomba helyezésével keddtől a 7-es főút e szakaszán nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb teherautók, így azok csak Balatonszárszónál térhetnek vissza a főútra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik