Élet-Stílus

Nem kell a fővárosnak az időkerék

Nem veszi át a fővárosi önkormányzat az államtól a Városliget szélén felállított időkerék elnevezésű építményt – erről hétfőn foglalt állást a Főpolgármesteri Kabinet.

Gy. Németh Erzsébet, az MSZP frakcióvezetője és Nyáry Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy érdemi vita nélkül hagyta jóvá a kabinet a hivatali javaslatot.

Az előterjesztés szerint a Kincstári Vagyoni Igazgatóság ingyenesen felajánlotta a fővárosnak a Műcsarnok mellett 2004-ben felállított időkerék elnevezésű építményt.

A hivatal tájékoztatta a kabinetet arról is, hogy a Budapest Galéria korábban nem támogatta az időkerék felállítását. A galéria szakmai álláspontja szerint ugyanis az időkerék-építmény nem köztéri képzőművészeti alkotás. Inkább egy olyan mérnöki műtárgynak tekinthető, amelynek megjelenését és működését kizárólag műszaki paraméterek határozzák meg. A galériának pedig „nem áll módjában a több tízmilliós fenntartási, működetési költségek, valamint a szükséges műszaki feltételek biztosítása” – rögzíti a városvezetés által elfogadott hivatali vélemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik