Élet-Stílus

Áprilisban piacon a magyar StarOffice 8.0

A Sun Microsystems ezen termékével alternatívát kíván nyújtani az irodaautomatizálási szoftvermegoldások piacán jelenleg meghatározó szerepet betöltő Microsoft Office irodai programcsomaggal szemben.

Jó hír az alternatív office megoldások kedvelőinek, hogy április közepétől kapható a StarOffice 8.0 irodai szoftvercsomag magyar nyelvű változata. A StarOffice 8.0 a Microsoft Office-hoz hasonló funkciókészlettel rendelkezik, a cég állítása szerint mintegy harmadáron. Az előzetes kalkulációk alapján, a termékkel kapcsolatos beruházás, az áttérés költségeit is beleértve, akár egy éven belül is megtérülhet.

A tervek szerint, a programcsomag, amely Windows, Linux és Solaris platformokon egyaránt használható, fél éven belül már az áruházakban is kapható lesz. Jelenleg folyik a programcsomag internetes értékesítésének kidolgozása is.

A StarOffice 8.0 integrált, különböző alkalmazásokból álló szoftvercsomagban az olyan megszokott komponensek mellett, mint a szövegszerkesztő, táblázatkezelő és előadás-készítő, megtalálható még rajzolóprogram, képletszerkesztő és egy hatékony adatbázisillesztő program is. A programcsomag minden funkciója magyar nyelvű, valamint magyar helyesírásellenőrzővel is ellátták azt. Az összes alapalkalmazásból lehetséges a dokumentumok exportálása PDF formátumba, mely a hivatalos szerződések, árajánlatok, üzleti dokumentumok küldésekor válhat hasznossá. Az alapalkalmazások megnyitják és képesek menteni a legelterjedtebb irodai szoftverek legkülönbözőbb fájlformátumait.

A StarOffice 8.0 az Európai Unió által, ajánlásként meghatározott, „open document” formátumnak is megfelel, így felhasználói között meghatározóak lehetnek a kormányzati szervek. A terméket az oktatási intézmények tanárai és diákjai ingyenesen tölthetik le a Sun weblapjáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik