Élet-Stílus

Növelte szerepét Magyarország a Lipcsei Könyvvásáron

A magyar kulturális évad kapcsán az eddiginél nagyobb terjedelemmel és gazdagabb programmal jelent meg a magyar stand az idei Lipcsei Könyvvásáron.

A kulturális tárca közleménye szerint a 2006 március 16–19. között megrendezett, Európa egyik legnagyobb irodalmi fesztiválján Magyarország több jeles irodalmi személyisége, köztük Esterházy Péter, Bartis Attila, Darvasi László, Jónás Tamás, Sebők Zoltán, Tolvaly Ferenc, Dalos György és Török Imre is személyesen mutatta be könyveit a német közönségnek.

A Lipcsei Könyvvásár, amely a nemzetközi könyvvilág második legnagyobb, évről évre bővülő németországi találkozója, nem csak magyar viszonylatban gazdagodott az idei évtől. A rendezvény rekorderedménnyel zárult, 31 országból 2142 kiállító mutatta be legújabb kiadványait 108 000 érdeklődő olvasónak.

A magát Lipcsei “olvasóvásár”-ként hirdető találkozó a kiadói profil mellett nagy hangsúlyt fektet a gazdag irodalmi programkínálatra. Magyar szerzőink megtalálhatóak voltak a vásári standon kívül az Európa Kávézóban és a “Kis nyelvek – nagy irodalmak” fórumán, ahol tizenkét európai ország szerzői tartottak közös felolvasásokat, beszélgetéseket.

A “Kis nyelvek…” fórum szerzői – köztük Bartis Attila – Lipcse után március 20-án este a berlini Literaturwerkstattban mutatták be műveiket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik