Élet-Stílus

Ismét elhalasztották a Windows Vista kiadását

Az amerikai Microsoft Corp. elhalasztotta a Windows kezelőrendszer legújabb változata, a Windows Vista kereskedelmi forgalomba bocsátását: az új céldátum 2007. január.

A világ legnagyobb számítógépprogram-gyártója korábban az idei második félévre, a karácsonyi szezon elé időzítette a Windows Vista megjelentetését. Az eredeti terv tavalyra szólt. A mostani, második halasztást a rendszer minőségének, elsősorban biztonságának további javításával és azzal indokolták, hogy nem akarják megzavarni a régebbi változat karácsonyi forgalmát. Az üzleti ügyfelek mindazonáltal már novembertől megkaphatják a Windows Vistát.

A Windows Vista a Windows kezelőrendszer első továbbfejlesztése a Windows XP közel öt évvel ezelőtti megjelenése óta.

A bejelentés 3 százalékkal rontotta a Microsoft részvényét a New York-i, tőzsdezárás utáni nem hivatalos forgalomban, és lejjebb küldte sok más program- és számítógépgyártó részvényét, közte az Intel, a Hewlett-Packard és a Dell Inc. részvényét is, mert a piacon arra számítanak, hogy a Microsoft által bejelentett nyolc-tíz hetes legújabb halasztás miatt a vártnál gyengébb lehet az év végi forgalom, és ez ártani fog az amúgy is hajszálvékony haszonréssel értékesítő gyártók eredményeinek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik