Élet-Stílus

Opel-technika Kínának

Három éven belül kerül piacra az a két új Chevrolet modell, melyeket európai alapokra építenek majd. A General Motors a kocsikat Kínában forgalmazza majd.

Bár komoly veszteséget halmozott fel a General Motors (GM), a világ legnagyobb autógyártója tovább terjeszkedik. A legújabb terveikben egy kompakt és egy középkategóriás modell szerepel, melyeket a kínai piacra szánnak.

Mindkét modell olyan alapokra épülne, melyeket a GM rüsselsheimi fejlesztőközpontjában állítanak majd elő. Az autók három éven belül megvásárolhatók lesznek – tudta meg a Financial Times Deutschland. Az újság hozzátette, a kínálat bővítése segíthet a GM-nek, hogy növelje piaci részesedését Kínában, ami javítana a cég anyagi helyzetén is.

A következő Vectra a konszern új, Epsilon 2 nevű padlólemezére épül, amelyet az USA-ban is felhasználnak majd a GM más márkáinál. Ez lesz az alapja a Kínának szánt új középkategóriás kocsinak is. A középkategóriás padlólemez fejlesztésének 2008-ra kell befejeződnie, azt követően kezdődhet meg az autók gyártása. A kocsikat Chevrolet márkanévvel árulják majd Kínában.

Emellett a frankfurti mérnökök tervezik a Delta 2-es padlólemezt is, amely kompakt autók gyártásához lesz alkalmas. Erre építik a következő Astra-t, és a másik már említett kínai kocsit is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik