Élet-Stílus

Mégsem eladó a smart

Az idei év elején a DaimlerChrysler megbízta a Goldman Sachsot, hogy vizsgálja meg az esetleges ajánlatokat az évek óta veszteséges smartra. Lapjelentések szerint a német autógyártó meggondolta magát.

A Handelsblatt szerint a konszern főnöke visszavonta a Goldman megbízását. Az idei év elején Dieter Zetsche jelentette be, hogy a Goldman Sachsot felkérték a lehetséges bejövő ajánlatok megvizsgálására. A német lapok sokat cikkeztek a veszteséges részleg eladásának tervéről, bár a DaimlerChrysler ezeket az információkat akkor nem erősítette meg. A német gyártó egyelőre nem kívánt reagálni a Handelsblatt információira.

Jövőre már nem lesz veszteség

A konszern pénzügyi vezetője, Bodo Übber szerint a smart-részleg jövőre már nem termel veszteséget, amire az 1998-as alapítása óta nem volt példa. Übber ezt elsősorban arra alapozza, hogy csökkent a smartnál tavaly a veszteség, bár nem közölte, hogy ez számszerűleg végül hogyan alakult a 2004. évi 600 millió eurós negatív gazdálkodási egyenleg után.

A hírek szerint a megszorító intézkedések ez idáig a tervek szerint haladnak, arról azonban egyelőre nem született döntés, hogy bevezessék-e Amerikában a márkát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik