Élet-Stílus

Különleges modellek a VW-től

Különleges modellek a VW-től 1

A Concept R-hoz hasonlíthat a roadster (Vezess.hu)




Különleges modellek a VW-től 2

A Scirocco mellett Passat Coupét is terveznek (Vezess.hu)

Wolfgang Bernhard vezetésével folytatódik a VW modelloffenzívája, de a megvalósulás elsődleges kritériuma az új autók nyereséges gyárthatósága lesz. A Volkswagen igazgatósága elnökének tervei között szerepel a 2003-as Frankfurti Autószalonon bemutatott Concept R tanulmányautóhoz hasonló jármű sorozatgyártása. Emellett egy kupékarosszériás, de négyajtós modellt is bemutatnak, amelyet a Passat és a Phaeton közötti résbe lőnek majd be.

Indul a modelloffenzíva

A roadster és a kupé csak egy része Bernhard terveinek, amelyben összesen 20 új autó bemutatása szerepel a következő öt évben. Közülük 10 olyan kategóriákban jelenik meg, ahol jelenleg a Volkswagen még nincs jelen – mondta a Volkswagen egy szóvivője.

Két belső szakember azt is elárulta, hogy éppen Bernhard volt az, aki tavaly kinyírta a roadstermodellt, annak irreális ára miatt. (Árban a VW sportautó közel lett volna egy Porsche Boxsterhez.) Ám az új tervek technológiailag kevésbé összetett autót takarnak, amelynek így a gyártása is olcsóbb lehet. Az autó középmotoros és hátsókerék-hajtású lesz, amin viszont spórolni tudnak, az az egyszerűbb hátsó felfüggesztés.

Egyelőre egyetlen VW-típus padlólemeze sem alkalmas az autóhoz, ezért a Volkswagennek valószínűleg találnia kell egy partnert is a gyártáshoz. Egyes hírek szerint a Magna Steyr közreműködésével juthat el a sportautó sorozatgyártásáig a Volkswagen.

2008 után érkeznek az új modellek

A célunk az, hogy legyen egy roadsterünk – mondta Bernhard az Automotive News Europe-nak. Egyelőre nem született döntés a modell bevezetéséről, de ennek időpontja várhatóan a következő ötéves ciklus második felében lesz. Az autót elsőként Európában és Észak-Amerikában értékesítik majd.

Készülőben van a Golfra épülő új sportkupé is, a Scirocco utódját várhatóan már 2008-ban leleplezik. A Passat és a Phaeton közötti elegáns kupét árban jóval e fölé az autó fölé pozícionálják. A négyajtós VW coupé, melyet jelenleg még C1 kódnévvel jelölnek a cégnél, valószínűleg 2010-ig piacra kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik