Élet-Stílus

Bajban a BMW és a McLaren

A Nemzetközi Automobil Szövetség a Ferrari mellett más Forma-1 csapatok karosszériáját is megvizsgálta az utolsó versenyen. A BMW és a McLaren istállónál szabálytalan elemeket találtak.

Azok után, hogy az utóbbi hétvégéken a Ferrarit támadták a vetélytársak a flexibilis szárnyak miatt, most újabb csapatok kerültek gondba. A Nemzetközi Automobil Szövetség a McLaren-Mercedes és a BMW-Sauber Forma-1-es istállók szárnyait is megvizsgálta és cserére szólította fel a csapatokat.

Mindkét csapat esetében a hátsó légterelőket kell módosítania a tervezőknek, mivel nem felelnek meg a technikai szabályzatban leírtaknak. A csapatoknak a következő versenyen már az új szárnyakkal kell rajhoz állniuk.

Ez elsősorban a McLarennek jelenthet gondot, mert a szakemberek megítélése szerint a BMW szárnyai viszonylag könnyen módosíthatók, ám a wokingi csapat esetében komolyabb átalakítás szükséges.

Az eset azért különösen érdekes, mert a hétvégén hat másikkal együtt ez a két csapat is aláírta azt az FIA-nak szóló levelet, amiben a Ferrari csapat szárnyait bírálták és óvással fenyegettek.

A hírek szerint a csapatok végül azért tekintettek el az óvástól, mert az FIA képviselője, Charlie Whiting ígéretet tett arra, hogy az Ausztrál Nagydíjig megoldást találnak a problémára. Az is segített az óvás elkerülésében, hogy a Ferrari végül nem volt esélyes a győzelemre, az ötödik és hatodik helyen végeztek Malajziában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik