Élet-Stílus

Lebonthatják a Budai Parkszínpadot

Elviekben egyetértett a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn azzal, hogy lebontsák a Budai Parkszínpadot, ám a végleges döntés előtt megvizsgálják azt az ajánlatot, amit az idei utolsó szezon üzemeltetésére kaptak.

A kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes elmondta: a végleges döntés előtt áttekintik, hogy konkrétan mennyibe kerülne a park lebontása, illetve a helyére elképzelt Bartók Emlékpark kialakítása. Mindezek ismeretében hozzák meg a végleges döntést – tette hozzá Schiffer János.

A főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint az 1958-ban épült, mára teljesen leromlott állapotú létesítmény rekonstrukciójához, egy elkészült tanulmány alapján mintegy másfél milliárd forintra lenne szükség. Ahhoz, hogy az idén még működhessen a létesítmény, legalább 15 millió forint kellene. A jelenlegi építmény elbontásának és az emlékpark kialakításának költségét 140 millió forint körüli összegre teszi a városvezetés elé benyújtott előterjesztés. A fővárosi önkormányzat idei költségvetésében azonban nincs betervezve erre a célra semmilyen összeg.

A főváros 2003 októberében határozatban támogatta a parkszínpad ingyenes átadását a XI. kerületnek. A városrész ekkor még hosszú távon kulturális hasznosítását tervezte a színpadnak. Később a kerület jelezte, hogy a térséget építési övezetté kívánja átsoroltatni. A fővárosi főépítész ez év elején ezzel szakmailag nem értett egyet. A kerület vezetése ezután lemondott a parkszínpadról, mondván, hogy a Lágymányosi-öböl területén amúgy is szórakoztató és szabadidő-központ kialakítását tervezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik