Élet-Stílus

Bõvíti budapesti járatai számát a Germanwings

A Germanwings diszkont légitársaság a nyári menetrendben bõvíti a Budapestrõl közlekedõ járatai számát, és terveik szerint az eddigi kölni és stuttgarti célállomások mellé leghamarabb 2007 nyarától Hamburgba is indítanak járatokat - nyilatkozta Marc-Kristian Gerdes.

A légitársaság Magyarországért felelős menedzsere elmondta, hogy a tavalyi 192 ezerrel szemben az idén 215 ezer utasra számítanak a budapesti járatokon. A foglalások 35 százaléka tavaly magyarországi foglalás volt, és a járatok 85,2 százalékos kihasználtsággal közlekedtek – mondta, hozzátéve, hogy Kölnből sokan tovább utaztak a Germanwings utasai közül.

A légitársaság tavaly szezonális eltérésekkel ugyan, de nyereséggel üzemeltette magyarországi járatait. A szakember szerint elképzelhető, hogy leghamarabb jövőre, szezonális jelleggel a Sármelléki repülőtéren is megjelenjenek. Hozzátette ugyanakkor, hogy a Germanwings elsősorban a fő repülőterekre közlekedik. Ennek is köszönhető szavai szerint, hogy a versenytársakénál jóval magasabb, mintegy 42 százalékos az üzleti utasok aránya.

Budapestet illetően a szakember szerint a diszkont légitársaságok piaca bár tovább nő, ez elsősorban nem új társaságok megjelenését jelenti, hanem a már ittlévők erősödését. A globális lehetőségeket mérlegelve Marc-Kristian Gerdes úgy vélte: néhány versenytárs valószínűleg eltűnik a piacról, a fennmaradók pedig várhatóan szövetségekbe tömörülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik