Élet-Stílus

Nethétvégére indul az eMagyarország kamion

admin
admin

2006. 03. 16. 18:47

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a szélessávú internet népszerűsítésének érdekében indítja útjára az eMagyarország kamiont – közölte a tárca.

A mozgó eMagyarország pont a következő hónapokban az ország négy városában nyújt alkalmat az érdeklődőknek a szélessávú internet lehetőségeinek megismerésére, a kamion elsőként Debrecent keresi fel. A szélessávú internetes infrastruktúra fejlődésére jellemző, hogy 2005. decemberében a 3135 magyarországi település közül 1773-ban volt elérhető szélessávú technológia, ez települési szinten 56,6 százalékos lefedettséget jelentett. Az ADSL szolgáltatást elérő települések száma 1677 volt, a kábel-internetet elérőké pedig 414. Az ADSL központtal rendelkező helységben lakók száma összesen 9,084 millió, a 414 kábel-internet szolgáltatást elérő településé pedig 5,85 millió.

Az eMagyarország kamion szélessávú internetkapcsolattal rendelkező, 16 számítógéppel és multimédiás eszközökkel felszerelt mozgó eMagyarország pont. A látássérültek számára a számítógépek speciális szoftverekkel vannak ellátva, a kezdő internetezőket pedig képzett szakember segíti az internettel való ismerkedésben.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.