Élet-Stílus

Felújítás miatt egyirányúsítják a pesti rakpartot

Vízvezeték-felújítás miatt csütörtöktől egyirányúsítják a pesti alsó rakpart Erzsébet-híd és Szabadság-híd közötti szakaszát – tájékoztatta a Fővárosi Vízművek Rt. kedden az MTI-t.

Március 16-tól az Erzsébet-híd és Szabadság-híd között csak egy irányban, délről észak felé haladhat a forgalom, váltott sávokon, sebességkorlátozás és megállási tilalom mellett – közölte Lévai Zsuzsa kommunikációs osztályvezető. Az Erzsébet-híd után az északról délre tartó autósok a felső rakparti szakaszon közlekedhetnek, az Apáczai Csere János utcán. A vezetékszakasz felújítása várhatóan április 30-ig tart.

A tájékoztató szerint várhatóan március 28-ig a Lánchíd és az Erzsébet-híd között újulnak meg a vezetékek. A munkálatok alatt a rakparton váltott sávokon, sebességkorlátozás és megállási tilalom mellett délről észak felé haladhat a forgalom. Az északról érkezőket a Roosevelt téri kihajtón terelik fel, és az Apáczai Csere János utcán az Erzsébet-híd felé közlekedve, illetve az utána lévő Belgrád rakparti lehajtón térhetnek vissza a rakpartra.

A január közepén megkezdett és eredeti tervek szerint csaknem május végéig tartó felújítási munkálatok során a Fővárosi Vízművek a pesti alsó rakpart 2 kilométeres szakaszán újítja meg a 300 mm átmérőjű, öntöttvasból készült vezetékeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik