Élet-Stílus

Nagyfelbontású szkenner fotósoknak

Az új Epson V700 Photo – a cég legújabb film- és lapolvasója – első ízben a CeBIT 2006 kiállításon került a nagyközönség elé. Legfontosabb tulajdonsága, hogy árkategóriájában ez az első olyan készülék, amelynek felbontása 6.400 x 9.600 dpi.

Az Epson Perfection V700-as modellje az újdonságnak számító Dual Lens System-mel, 4,0 Dmax optikai sűrűséggel, valamint DIGITAL ICE technológiával rendelkezik. Az Epson Perfection V700 megoldást kínál a fotó-őrülteknek és az amatőr fotósoknak a filmek és képek gyors digitalizálásához.

A készülék legfőbb jellemzője a sokoldalúság – az át nem látszó hordozóanyagok mellett minden szokásos filmformátumot beolvas és egyidejűleg több beolvasást is végez.

Kétszeres teljesítmény a Dual Lens System-mel

Az Epson Perfection V700 Photo nem egy, hanem mindjárt két lencsével rendelkezik. Ez a Dual Lens rendszer „kétszeres szkennelést” tesz lehetővé. Az egyik lencse (Super Resolution Lens) a maximum 15 centiméteres beolvasott filmeket 6.400 ppi felbontással digitalizálja, míg a másik (High Resolution Lens) ugyanezt 4,800 ppi felbontás mellett teszi a képekkel, dokumentumokkal és a nagyobb formátumú filmekkel. Ezzel az újdonságnak számító technológiával az Epson a 6,400 ppi nagy képfelbontást egy mindenki számára megfizethető szkennerrel tette elérhetővé.

A fejlett DIGITAL ICE technológia a szkennelés során automatikusan eltávolítja a port, karcolásokat, piszkot és ujjnyomokat. Nagyméretű beolvasó felületének köszönhetően a szkenner rugalmasan alkalmazható, és 203×254 mm méretig lehetővé teszi a beolvasott kép digitalizálását. Az Epson új modellje a 35 mm-es filmtől kezdve a dián át a max. 6 x 20 cm-es közép, vagy 4 x 5″ colos nagyformátumú filmig mindent beolvas és alakít át digitális formába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik