Élet-Stílus

Euro nyelvvizsga

A szintekről

Az Euro nyelvvizsgának két típusa tehető le: Angol általános célokra (English for General Purposes), valamint Angol szakmai és üzleti célokra (English for Professional and Business Purposes). Mindkettőt alap-, közép-, és felsőszinten lehet letenni. A szintek az Európa Tanács által meghatározott kritériumoknak felelnek meg.

Jelentkezés

A vizsgákra 14 éves kortól bárki jelentkezhet, függetlenül attól, hogy hol tanul, vagy tanult angolul. A jelentkezés a jelentkezési lap kitöltésével és a vizsgadíj egyidejű befizetésével történik.

Vizsgaidőpontok

A vizsgaidőpontok változásának jogát a Vizsgaközpont fenntartja.
Határidőn túli jelentkezést két héttel a vizsga időpontja előtt, külön eljárási díj ellenében fogadják el. Legközelebbi vizsgaidőpontok:


Euro nyelvvizsga 1

Könyvesboltokban a vizsga típusfeladatait részletesen bemutató tankönyv, illetve egy teljes vizsga-feladatsort tartalmazó munkafüzet is beszerezhető (nem minden szinthez!)

A szokásos vizsgafeladatoktól eltér:
A szóbeli vizsgán a történetmesélés egy adott képsor alapján, mely az üzleti nyelvvizsgán mini- prezentációs feladatként jelenik meg. Az írásbeli vizsgán az úgynevezett „Mediáció” rész, mely egy magyarul és egy angolul beszélő közti párbeszédet hivatott a vizsgáztató „tolmácsolásával” megvalósítani; illetve a diktálás, mely során szóról szóra le kell írni a magnóról hallott szöveget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik