Élet-Stílus

A DataDefender a CeBIT-en debütál

A KÜRT Zrt 2006-ban is bemutatja adatmentési és információbiztonsági szolgáltatásait a világ legjelentősebb informatikai és telekommunikációs seregszemléjén, a CeBIT-en.

Az idei CeBIT-en a KÜRT megismerteti a közönséggel első saját fejlesztésű, belső adatlopásokat megakadályozó szoftverét, a DataDefendert német és angol nyelven. A szervezetek egy máig megoldatlan biztonsági problémájára, a belső adatlopások megakadályozására fejlesztette ki a KÜRT ezt a megoldást, más néven az “elektronikus páncélszekrényt”, amelynek sikeres bevezetése tavaly júliusban kezdődött meg Magyarországon a hannoveri vásáron történő megjelenése pedig egyben a szoftver nemzetközi debütálása és piacra lépése.

A kliens/szerver felépítésű, központilag adminisztrálható és menedzselhető DataDefender segítségével bármely felhasználói munkaállomáson megakadályozható az illetéktelen adathozzáférés.

A beépített intelligenciával felvértezett szoftver felügyel mindenféle adatmozgást a munkaállomás összes létező kimeneti csatlakozófelületén. A DataDefender adminisztrátora központi kezelőfelületen állíthatja be, hogy mely felhasználóknak vagy csoportoknak milyen jogosultságot engedélyez (pl. megadhatja, hogy a pendrive-ról csak olvasni tudjon a felhasználó, de írni ne tudjon rá). Mindeközben a számítógép használhatósága nem csökken, a csatlakozókra kötött egyéb eszközök (egér, nyomtató) továbbra is működőképesek maradnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik