Élet-Stílus

Nincs több titok a titkosításban

Titkosítás és adatrejtés című könyvét nyitja meg és teszi ingyenesen hozzáférhetővé weboldalán a NetAcademia Oktatóközpont. A saját fejlesztésű webkönyv-technológiával publikált, közel 400 oldalas szakkötet a titkosítás területének átfogó bemutatását célozza.

Virasztó Tamás Titkosítás és adatrejtés – Biztonságos kommunikáció és algoritmikus adatvédelem című, a NetAcademia Oktatóközpont gondozásában megjelent könyve mostantól ingyenesen lapozgatható a weben. A NetAcademia Oktatóközpont által kifejlesztett webkönyv-technológiának köszönhetően a titkosítási és adatrejtési technológiák iránt érdeklődők a http://www.netacademia.net/konyv/kripto.asp oldalon férhetnek hozzá a teljes kötethez, mely konkrét példákon keresztül mutatja be a titkosítás fejlődését és a napjainkban használt algoritmusokat. A nyomtatott változatban is kapható könyv a szerző több mint 4 éves kutatómunkájának eredménye.

A webkönyv-technológia

A cég eredetileg a Google Book Search szolgáltatásán keresztül szerette volna közkincsé tenni a kötetet, de mint kiderült, a Google a magyar nyelvű könyvek megjelenítését egyenlőre nem támogatja, ezért voksolt a vezetés egy új megoldás létrehozása mellett. A NetAcademia által kifejlesztett webkönyv-technológia lehetővé teszi, hogy az interneten keresztül bármilyen könyv megjeleníthető és a hagyományos kötetekhez hasonlóan lapozható, olvasható legyen. A megoldás ugyanakkor egy szabadszavas keresővel is kiegészül, így a kötet teljes tartalmában kulcsszavas keresések hajthatók végre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik