Élet-Stílus

Heti hetes könyvlista: Dan Brown háromszor

A Libri múlt heti sikerlistája nem sok meglepetéssel szolgál, mindössze egy új könyv bukkan fel a legnépszerűbb kötetek között. Az viszont rögtön a lista élén.

A. J. Christian új sorozata a Teljesség ciklusnevet viseli, és a ciklus minden egyes kötete egy-egy érzékszervünkhöz kapcsolódik. A sorozat hat kötetből áll, első darabja a látás témakörén vezet minket megdöbbentő felismerések felé, a most megjelent és rögtön a sikerlista élére ugrott második kötetében, A teljesség hangjában a halláson keresztül szerezhetünk finomabb érzékelési tapasztalatokat.

„Mivel az élet körülötted létezik, ezért a látás, hallás, szaglás, tapintás, ízlelés eszközei azok, amelyek közvetítik számodra a környezetedet. Ha mersz bátran gondolkodni, rájöhetsz, hogy a Mindenségből csak azt ismerheted meg, amit az érzékeid felfogni képesek. S noha sok bölcs tanítja, hogy a szem vagy a fül hazudik, alapvetően az érzékszerveid nem tévednek, csak a Mindenséget egy bizonyos formában tárják eléd” – írja a harmincas évei elején járó szerző.

A Libri-listán továbbra is előkelő helyen van a hatodik Harry Potter-könyv, a Félvér herceg, amely csakúgy, mint az előző heti összeállításban, most is ezüstérmes. Akkor Medgyessy Péter Polgár a pályán című öninterjú-kötete taszította le a dobogó legfelső fokáról. Az exminiszterelnök írása még mindig népszerű, ezúttal ötödik a sikerlistán. Őt követi Popper Péter nagyszerű, keserű civilizációkritikája, az Egy illúzió halála.

A hetes listán e héten is tarol Dan Brown. A hétből három helyet a plágiummal vádolt, s ezért bíróságra járó angol író regényei bitorolnak. A közönség továbbra is lelkesen veszi a Da Vinci kód újabb és újabb kiadásait (3. hely), de népszerű A megtévesztés foka (4.) és az Angyalok és démonok (7.) is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik