Élet-Stílus

Tavasszal elkészülhet a Ferihegy környéki zajterhelési vizsgálat

Májusra elkészülhet a Ferihegyi repülőtér környéki települések zajterhelését vizsgáló tanulmány, amely alapján módosítható a légiközlekedési zajra vonatkozó rendelet – mondta Ábrahám Gergely, a gazdasági miniszter szóvivője.

A gazdasági tárcához tartozó háttérintézmények bevonásával és több érdekvédelmi civil szervezet közreműködésével alakult két szakértői csoport, a tanulmányok akusztikai és forgalomirányítási szempontok alapján készülnek majd el. Elsősorban Solymár, Vecsés, Üllő és Budapest érintett részein végeznek felméréseket – mondta a szóvivő. Ábrahám Gergely szavai szerint a környezetvédelmi tárca, a Polgári Légiközlekedési Hatóság, a HungaroControl és polgári szervezetek bevonásával keresik azt a megoldást, amely alapján csökkenthető a lakosságot érő zajterhelés.

A korábbi közlés szerint a ferihegyi repülőteret üzemeltető társaság új vezetése a légiközlekedési zajra vonatkozó két kormányrendelet módosításával összefüggésben küldte meg javaslatait a minisztériumnak. A Budapest Airport arra kérte a GKM-t, hogy támogassa a repülőtér zajvédelmi programját, ennek során a társaság a következő 12 hónapban kidolgozza a repülőtér hosszú távú zajstratégiáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik