Élet-Stílus

Áprilisban jön Ramazzotti

Olaszország leghíresebb énekese április 22-én Budapestre látogat. Eros Ramazzotti 2006-os világturnéja keretében a Budapest Sportarénában ad koncertet.

Eros Ramazzotti, a klasszikus mediterrán melankólia- és érzelemvilág képviselője 2006. április 22-én lép fel Budapesten. Az itáliai szívtipró tizedik stúdióalbumával indul világ körüli turnéra. A budapesti koncerten a jól ismert slágerek mellett természetesen legújabb, novemberben megjelenő albumáról is játszik majd dalokat.

Eros Ramazzotti 1963-ban született Rómában. Az énekes 1981-ben részt vett egy zenei versenyen, ahol rögtön a döntőbe jutott saját dalával (Rock 80). Ezt követően írta alá első lemezszerződését a DDD kiadóval. Eros Milánóba költözött, majd 1982-ben jelent meg első kislemeze „Ad un amico” címmel. Az igazi áttörést a Sanremo Fesztivál jelentette 1984-ben: Ramazotti új előadó kategóriában elnyerte az első helyet „Terra promessa” című dalával. A kislemezt egész Európában kiadták, sőt dalait spanyolra is lefordították. Következő évben ismét részt vett a fesztiválon, ezúttal a hatodik helyet szerezte meg „Una storia importante” című dalával debütáló albumáról („Cuori agitati”). A kislemez csupán Franciaországban egymillió példányban kelt el, és óriási siker volt Európa-szerte. Egy évvel később második albuma, a „Nuovi eroi” is a boltokba került, melyről az „Adesso tu” ismét szerepelt és első helyezést ért el a Sanremóban.

Eros Ramazzotti 1990 áprilisában vált igazi nemzetközi művésszé, amikor Velencében 200, a világ minden tájáról érkező újságíró jelenlétében bemutatta ötödik nagylemezét, az „In ogni senso”-t. Clive Davis, egy amerikai lemezcég vezetője meghívta Eros Ramazzottit a New York-i Radio City Music Hallba koncertezni. Ramazzotti volt az első olasz énekes, aki felállhatott a nagy presztízsű hely színpadára, méghozzá telt ház előtt.

2000-ben új dalokkal jelentkezett, 8. albumán („Stilelibero”) kapott helyett Cherrel közös dala, a „Piú che puoi” is. Három évre rá készült el kilencedik lemeze („9″), amelyről az „Un emozione per sempre” napok alatt a rádió játszási listái élére került. A „9″ 14 héten át vezette az eladási listákat 3 és fél millió eladott példánnyal, és 95 hétig sikerült a top 100-ban maradnia.

A 10. album várhatóan október 28-án kerül a boltokba. A „Calma Apparente” első kislemeze a „La nostra vita” lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik