Élet-Stílus

Plaza nyílik az Ügető helyén

Arena Plaza néven új bevásárló- és szórakoztatóközpont nyílik 2007 őszén Budapesten, a volt Ügető helyén.

Motti Tisser, az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Plaza Centers izraeli elnök-tulajdonosa a keddi ünnepélyes alapkőletétel alkalmával elmondta: a társaság 17., Magyarországon megépülő bevásárlóközpontja Közép-Európa legnagyobb ilyen létesítménye lesz. Vadas Vera, a cég PR igazgatója közölte, hogy a beruházás értéke 200 millió euró.

Demszky Gábor főpolgármester rámutatott, hogy Budapest mára a legvonzóbb befektetési központ lett egész Európában. Kiemelte: a legjobb megtérülési mutatók jellemzik a magyar fővárost. A főpolgármester szerint egyebek között a beruházások eredményeként Budapesten az átlag-életszínvonal már 8-9 éven belül eléri az Európai Unió átlagát.

Demszky Gábor kitért arra, hogy az Arena Plaza megépülésével párhuzamosan új, európai színvonalú ügető épül a Kerepesi úti lóversenypálya szomszédságában.

A befektető tájékoztatása szerint az 180 ezer négyzetméteres alapterületű Arena Plaza a szokásos szolgáltatásokon kívül egy 2500-3000 négyzetméteres fantáziaparkot is kínál majd a közönség számára, ahol egyebek között diszkók és speciális mozik üzemelnek majd. Az Arena Plazában megnyílik egy művészeti galéria is, amely a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem képzőművészeti alkotásainak és rendezvényeinek ad helyet.

Az alapkő-letétel alkalmával a cég és az oktatási intézmény szándéknyilatkozatot írt alá, amely alapján a felek a későbbiek folyamán közösen írnak ki pályázatokat a bevásárlóközponttal kapcsolatos “kreatív feladatok” megoldására.

A befektető közleménye szerint a vállalatcsoport további magyarországi tervei között szerepel az óbudai Hajógyári-szigeten egy szórakoztatóközpont létrehozása. Ezen kívül a Plaza Centers 2007-ben adja át az Operaházzal szemben található, megújuló, volt Drechsler Palotát, ami öt plusz egy csillagos Regents szállodaként üzemel majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik