Élet-Stílus

Pénteken és szombaton is félpénzért ehetünk

Több étteremben olyan sikere volt a Torkos csütörtök nevű akciónak, hogy azt kibővítve nemcsak március 2-án, hanem 3-án és 4-én is csak a felét fizetik náluk a vendégek. Három étteremről tévesen közölték, hogy hosszabbít.

A Kakas a Zila és a Belcanto nem hosszabbít

A Magyar Turizmus Zrt. csütörtöki közleményével ellentétben a Kakas, a Zila és a Belcanto étteremből jelezték a FigyelőNetnek, hogy ők pénteken és szombaton nem adnak kedvezményt az náluk fogyasztott ételekből italokból, és nem is tudják, hogy ezt az információt az állami társaság honnan vette. A Magyar Turizmus Zrt.-nél pedig egyelőre nem tudták megmondani hogyan került ki a téves információ. Márkus Éva kommunikációs igazgató e-mailben tudatta, hogy az akció sikerére tekintettel valóban számos étterem jelezte feléjük, hogy szándékában áll meghosszabbítani a kedvezményes akciót, ez azonban kizárólag az ő döntésükön múlik, nem a kampány része, erről a döntésükről az éttermek hivatalosan nem nyilatkoztak írásban. A Magyar Turizmus Zrt. természetesen egyetlen éttermet sem kötelezhet az akció meghosszabbítására és nem is vállalhat felelősséget azért, ha a szóban forgó éttermek mégis meggondolják magukat.

A Magyar Turizmus Zrt. kommunikációs igazgatója, Márkus Éva a FigyelőNetnek elmondta, hogy a Krónikás, a Kárpátia, és a Premier éttermek kibővítették a Magyar Turizmus akcióját, és náluk pénteken és szombaton is a számla 50 százalékáért lehet enni-inni. A szóvivő azt is elárulta, hogy a programban eredetileg részt vevő 499 étterem nyilvános felhívásra jelentkezett, és önként mondott le bevétele feléről, abban a reményben, hogy a Nagy Ízutazás 2006-program keretében jelentősen megnövekedik a forgalmuk. Érdeklődésünkre azt is elmondták, hogy az állami tulajdonú részvénytársaság a Nagy Ízutazás 2006-programra közel 100 millió forintot fordított.

Ebédre érdemes menni

Az éttermek körében végzett csütörtök délelőtti kis körkérdésünkből kiderült, hogy a csütörtöki napra vacsorára már nem érdemes próbálkozni, szinte minden helyen már csak ebédre fogadtak el asztalfoglalást.

Régi Hagyomány

A hazai turizmus élénkítésére szolgáló szervezet az akcióval egy régi néphagyományt kívánt feleleveníteni. A hamvazószerdát követő torkos csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazószerda utáni első napon ünnepeljük – ismét szabad volt húst fogyasztani, sőt bizonyos területen a csütörtöki torkoskodás „kötelező” volt, már csak a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.

Pecsétgyűjtő akció

A csütörtöki akció mellett pecsétgyűjtő akcióra is invitálja a vendégeket a Magyar Turizmus Zrt., amelynek keretében egy pecsétgyűjtő kártyán hat különböző, az akcióban részt vevő étteremben lehet pecsétet szerezni és garantált és megnyerhető ajándékokat nyerni.

A Nagy Ízutazásban részt vevő éttermek – részletes listájukat megtalálják itt >>

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik