Élet-Stílus

Négyesbe kapcsolt a Mac mini

Négyszeres teljesítményre gyorsít az Apple igen sikeres Mac minije a korábban már beígért processzorváltással.

Az Apple bemutatta az új Intel Core Duo processzoros Mac mini-t, amely négyszeres teljesítményt, ráadásul nagyobb bővítési lehetőséget ígér a Macintoshoz hűséges felhasználóknak. A cég legkisebb modellje, minden idők legmegfizethetőbb Mac gépeként igen sikeres a világ minden táján, az új Intel processzor segítségével megnövelt teljesítménnyel az kereskedelmi forgalom egyik motorja lehet.

A tervezők mindent megtettek, hogy ne kelljen feladni a kecses formát és hogy a kicsiny „dobozba” mégis maximális tartalom kerüljön. Az új Mac mini egy teljesen új rendszer-architektúrát kínál a teljesítmény érdekében, a kecses készülék egy 667 MHz-es előoldali busz és 667 MHz-es DDR2 SDRAM memóriát tartalmaz, mely 2 GByte-ig bővíthető. Az új mini beépített 10/100/100 BASE-T Gigabit Ethernetet foglal magába nagy sebességű hálózathoz, beépített AirPort Extreme 802.11 g WiFi-t a gyors 54 Mbps vezeték nélküli hálózathoz, beépített Bluetooth 2.0+EDR-t (Enhanced Data Rate) és négy USB 2.0 kaput.

Az új Mac mini magába foglalja az Apple következő generációs, Front Row szoftverét, így a felhasználók az Apple Remote távirányítóval a szobából bárhonnan megnézhetik digitális alkotásaikat Mac mini gépükön, ideértve a zenéket, a fotókat és a videókat. A Front Row legújabb verziójával a vásárlók könnyedén hozzáférhetnek a megosztott iTunes játéklistákhoz, az iPhoto könyvtárakhoz és a videókhoz a lakásból bárhonnan a Bonjour-t használva, amely az Apple Mac OSŽ X-be beépített vezeték nélküli technológiája.

A Mac mini DVI felülettel és VGA-kimeneti adapterrel is rendelkezik, így egyszerűen csatlakoztathat megjelenítőket, ideértve a síkképernyős televíziókat, továbbá az analóg és a digitális hang kimenetek miatt csatlakoztathat sztereó rendszert is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik