Élet-Stílus

Magától parkol az új Prius

Magától parkol az új Prius 1

Magától parkol a Prius, a kormányhoz hozzá sem kell érni (Vezess.hu)


 



Magától parkol az új Prius 2

MP3-as a hifi, a navigáció DVD-alapú (Vezess.hu)

A Toyota sajtóanyaga szerint az új Prius azonnal felismerhető. Szerintünk nem. Az átdolgozott fényszóró, hűtőrács, hátsó lámpa hármas nem hat olyan átütő erővel, hogy első pillantásra felfedezzem ezeket az optikai gyöngyszemeket. Odabent más a helyzet, a műszerfalba és az ajtók felső részébe varrt finom szövetkárpit sokkal kellemesebb tapintású, mint a korábbi rideg műanyag. Újdonság az is, hogy rendelhető teljes bőrkárpitozás, korábban a Priusban ez elérhetetlen volt.

A Prius modellfrissítésének azért örülünk annyira, mert pont azokon a pontokon módosítottak az autón, amit mi is megtettünk volna. Közvetlenebb a kormányzás, merevebb a kasztni, feszesebb a futómű. Ez mind-mind az eredményezi, hogy az átdolgozott Prius-t most már nem olyan vezetni, mint egy virtuális autót.

Műszaki újdonságokat is tartogat az autó, ilyen például az mp3 lejátszós hifi, vagy a DVD-alapú navigációs rendszer. Átdolgozták a hátsó üléseket is, hogy hosszabb távon se legyen fárasztó az utazás.

Néhány napja e-mailben terjed a BMW kísérleti autójáról egy rövidfilm, ahol az autó teljesen magától parkol be a járdával párhuzamosan két autó közé. Ezt valamikor 2004-ben forgatták, a BMW azonban még nem jutott el a megoldással a szériagyártásig. A Toyota viszont igen.

Az új Prius felszereltségét felárért gazdagíthatja az Intelligens Parkolássegítő Rendszer. Az IPR érzékelői segítségével felméri a két autó közötti helyet, majd vezetőnek nincs más dolga, mint a tükörből figyelnie, sikerül-e a művelet. Az automatika rejtett hibáitól rettegő Prius vásárlóknak fenn áll a lehetőség, hogy hagyományos tolatókamerát rendeljenek a hightech rendszer helyett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik