Élet-Stílus

Origami-projekt: tenyérgép a Microsofttól

Néhány hete lázban tartja az internetes társadalmat egy oldal, aminek a neve egyszerűen Project Origami. A lapot a Microsoft hozta létre, ám azt eddig nem igazán lehetett tudni, hogy ez az elnevezés mit is takar.

Lassan azonban megoldódik a rejtély, amiben fő szerepe van Robert Scoble-nek, a Microsoft munkatársának, aki aktív bloger. A szakember – akit sokan csak Scobleizernek hívnak – amennyire lehetett, igyekezett felvilágosítani a felhasználókat az új programról. Ezután a DigitalKitchen nevű marketingcég oldalán lehetett néhány utalást olvasni, azonban – minden bizonnyal a Microsoft kérésére vagy nyomására – ezeket az információkat a vállalat eltávolította.

Hogy miről is szól az Origami-projekt, azt végül a Wall Street Journal nevű gazdasági lap derítette ki. A bennfentesekre hivatkozó neves újság információi szerint az Origami nem más, mint egy hordozható tábla-PC. Vagyis az Origami kódnév nem egy “iPod-gyilkos” készüléket takar mint azt sokan tudni vélték, hanem egy, elsősorban a végfelhasználóknak szánt többcélú terméket. A Microsoft egymással párhuzamosan fejleszti az eszközt és a hozzá tartozó szoftvert, illetve szolgáltatást.

Az Origamiproject.com nevű weboldalon mindenesetre még semmi közelebbi nem olvasható, a portálon lévő felirat egyedül azt ígéri, hogy minden információt március másodikán hoznak majd nyilvánosságra.

Az eddig megjelent infók szerint az Origami jóval többet tud majd, mint egy hagyományos értelemben vett multimédiás lejátszó, így például egy 7 col átmérőjű érintőképernyővel fog rendelkezni. Operációs rendszerként a Windows XP tábla-PC változata szolgál majd és az eszköz akár játékok futtatására is alkalmas lesz. Ezekből az adatokból sok szakember azt prognosztizálja, hogy az új terméket a Microsoft a Sony PlayStation Portable vagyis a hordozható PlayStation konzol konkurensének szánja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik