Élet-Stílus

Hatvanezer látogató a spanyol festészeti kiállításon

Egy hónap alatt csaknem 60 ezren látták az El Greco, Velázquez, Goya című kiállítást Budapesten a Szépművészeti Múzeumban – közölte az intézmény kommunikációs osztálya hétfőn az MTI-vel.

Az öt évszázad spanyol festészetének remekműveit bemutató tárlatot a nagy érdeklődés ellenére, az új jegyvásárlási rendszernek köszönhetően hosszabb sorban állás nélkül csodálhatják meg a látogatók – írta közleményében Lévay Zoltán osztályvezető-helyettes.

A január 28-a óta nyitva tartó tárlaton több mint 100 remekművet mutat be a múzeum. A kiállított festmények nagy része külföldi gyűjteményekből, Németországból, Bécsből, Madridból érkezett Budapestre.

A tárlaton El Greco, Velázquez, Goya remekművei mellett többek között Morales, Mazo, Murillo, Zurbarán, Ribera és Meléndez alkotásai képviselik a spanyol festészetet. Az április 30-ig látható tárlatra az előre váltott, idősávra szóló belépőket egyrészt interneten, a www.jegymester.hu címen, másrészt pedig több mint 50 városban, 150 jegyirodában vásárolhatják meg az érdeklődők – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik