Élet-Stílus

Csütörtökön félpénzért ehetünk

A Magyar Turizmus Zrt. által szervezett Torkos csütörtök keretében, március 2-án országszerte csaknem 500 étteremben a végső számla felét fizetik csak a vendégek. Még érdemes asztalt foglalni.

A Magyar Turizmus Zártkörűen Működő Részvénytársaság közleménye szerint a Nagy Ízutazásban részt vevő étteremben – részletes listájukat megtalálják itt – 50 százalékos kedvezményben részesülnek mind az étel-, mind az italfogyasztásból.

Kis körkérdésünk szerint még érdemes asztalt foglalni, mert a legtöbb helyről ugyan nagy érdeklődést jeleztek, de szinte mindenütt lehetett volna még egy asztalt foglalni. Egyedül a Náncsi néni éttermében nem kaptunk volna normál vacsoraidőben helyet, de este fél tíz után, illetve ebédidőben itt is szívesen láttak volna bennünket.

A hazai turizmus élénkítésére szolgáló szervezet az akcióval egy régi néphagyományt kívánt feleleveníteni. A hamvazószerdát követő torkos csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazószerdát követően ünnepeljük – ismét szabad volt húst fogyasztani, sőt bizonyos területen a csütörtöki torkoskodás „kötelező” volt, már csak a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.

A csütörtöki akció mellett a pecsétgyűjtő akcióra is invitálja a vendégeket a Magyar Turizmus Zrt., amelynek keretében egy pecsétgyűjtő kártyán hat különböző, az akcióban részt vevő étteremben lehet pecsétet szerezni és garantált és megnyerhető ajándékokat nyerni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik