Élet-Stílus

Március 11-én átadják Röszkéig az M5-öst

Az M5-ös Röszkéig tartó közel 15 kilométeres szakaszát március 11-én avatják fel - írja a delmagyar.hu.

Elkoptatott kifejezés, hogy „az utolsó simításokat” végzik az M5-ös sztráda határig tartó 15 kilométeres szakaszán, de most igaz. A munkások az útburkolati jeleket festik és az útpadkát rendezik – mondta Piry Tamás, a Debmut Rt. területi főnöke a szegedi internetes lapnak.

A cég egyike a kivitelezőknek, amelyek a DEHA konzorciumot alkotják, s amelyek a szegedi északi csomóponttól az 55-ös útig tartó szakaszt tartják kézben. Ezen a hat kilométeren három felüljárót adtak át a forgalomnak: az egyik a Kiskunhalas, a másik a Kiskunmajsa felé vezető utat viszi át a sztráda fölött, a harmadik pedig egy földútkeresztezést segít ki Dorozsma határában, Domaszék felé.

Vass Károly, a Strabag Rt. főépítés-vezetője tegnap arról számolt be, az ő kilenc kilométerükön – a bajai úti csomóponttól a határig – is már csak a forgalomtechnikai munkálatok vannak hátra. A jó időt igyekeznek kihasználni, mivel tartanak attól, ha még egyszer leesik a hó, az már nem olvad el március 11-éig. Kedden – igaz, korlátozva – átadták az autósoknak a röszkei körforgalmat.

Garai Valéria, az AKA Rt. sajtószóvivője megerősítette: tartják a március 11-i tervezett átadási határidőt, a hatósági engedélyezési eljárások azonban még nem zárultak le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik