Élet-Stílus

Windows Media telefonok a Motorolától

A Motorola megállapodott a Microsofttal, hogy a jövőben a szoftveróriás technológiáját használó Windows Media zene-telefonokat gyárt majd.

Az új telefonok a cég iTunes-os készülékeivel párhuzamosan kerülnek majd a piacra. A Nokia után a világ második számú mobilgyártójaként számon tartott vállalat 2006 második félévében indítja útjára a Windows Media telefonokat. “Az iTunes telefonok külön megmaradnak a termékkínálatban” – jelentette ki Chris White a Motorola termékmarketingért felelős vezető alelnöke a 3GSM konferencián.

A Microsoft többek között Windows Media szoftverével igyekszik betörni a digitális média piacára, mely természetesen nem lesz kompatíbilis a versenytárs iTunes zeneboltjával. Az Microsoft szoftvere felelne a tömörítésért, az átvitelért és a tartalom védelméért. A Motorola arról számolt be, hogy a Windows Media telefonokra több szolgáltató is jelezte igényét, akik így saját zeneboltokkal rukkolhatnának elő.

A hírek szerint a telefonokkal 3G hálózaton keresztül, vagy egyenesen a számítógépről is lehet majd zenét letölteni. “Vásárlóinknak fontos, hogy szélesebb körben férjenek hozzá a digitális tartalmakhoz” – szögezte le White. A Microsoftnak így a Nokia után már a piac másik nagy mobiljátékosával is sikerült megállapodnia a telefonok gyártásáról. A Nokia még a tavalyi 3GSM konferencián jelentette be az új készülékeket.

A Motorola a Windows Media szolgáltatások mellett egy nyílt szabványt (OMA – Open Mobile Alliance) is bejelentett, mely a zeneszámok és videók átvitelét és védelmét látja majd el. A Motorola ugyanakkor azt ígéri nagy az esély arra, hogy Windows Media telefonjai szintén támogatni fogják az említett szabványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik