Élet-Stílus

Bontják a Hild-épületet

A Király utca 40. alatti klasszicista épület bontása csütörtökön reggel megkezdődött, majd délben abbamaradt. A Levegő Munkacsoport értesülései szerint pénteken reggel nagy erőkkel folytatni kívánják a munkát.

A bontási engedélyt a VII. kerület jegyzője szabálytalanul adta ki még a múlt évben, mert nem kérte meg előzetesen a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal mint szakhatóság hozzájárulását. A jegyző azóta sem igyekszik a hibáját korrigálni. Hasonló módon, noha legalábbis a sajtó révén már minden hivatalnak és képviselőnek tudomása van az ügyről, senki sem tett hathatós lépéseket a jóvátehetetlen károkozás megállítására. A bontást végző pedig egyelőre „jóhiszeműen” van az engedély birtokában.

Demszky Gábor is csatlakozott a Király utcai Hild-épület lebontása elleni tiltakozáshoz. A bontást reggel megkezdték, de egy demonstráció hatására abba is hagyták. Terézváros eltökélt a bontásban, az alpolgármester azt mondja: ha Demszkynek nem tetszik a bontás, adjon pénzt. A főpolgármester közölte: pénz van, csak kérni kellett volna. Az ügyészség soron kívül vizsgálja az ügyet – írja a Hírszerző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik