Élet-Stílus

Egy hónapos hátrányban a McLaren

A Formula-1-es McLaren csapatnak a motort szolgáltató Mercedes motorsport-igazgatója, Norbert Haug beismerte, hogy a csapat a naptárhoz képest késésben van a motorfejlesztéssel – jelenti a Nemzeti Sport.

A Mercedes már az újabbik V8-as motort küldte a tesztpályákra, de a csapat így is messze jár az eredeti tervektől. A helyzetünk közel sem olyan, mint amilyennek február közepe felé lennie kéne – nyilatkozta Haug, aki szerint decemberben kellett volna itt tartaniuk.

Német lapértesülések szerint az újabb V8-as motor nagyjából 40 lóerővel jobb az első verziónál, a megbízhatósága azonban – mint ahogy ebből a szempontból a McLaren-Mercedesnél tavaly is probléma volt – még messze nem az igazi.

Néhány csapat előrébb jár nálunk. Egy plusz hónapra lenne szükségünk, de így is megteszünk mindent, amit a bahreini rajtig lehet. Nem lesz unalmas a rajt – tette hozzá Norbert Haug.

A wokingi istállóval kapcsolatos hír, hogy új csapatorvosa lesz a McLarennek a finn Aki Hintsa személyében. Ő jelenleg a Finn Olimpiai Bizottság orvosa, korábban Mika Häkkinen egészségéért is felelős volt. Hintsa utoljára a most zajló téli olimpián tevékenykedik a finn csapat mellett.

A McLaren-Mercedes több más csapat társaságában szerdán folytatta a tesztelést Valenciában. A nap leggyorsabb embere Nico Rosberg, a Williams pilótája volt, megelőzve Kimi Räikkönent és Heikki Kovalainent, a Renault fiatal tartalékpilótáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik