Élet-Stílus

Japánok érkeznek a Forma-1-be

Japánok érkeznek a Forma-1-be 1

Tavaly még Hondával versenyzett Sato (Vezess.hu)


 



Japánok érkeznek a Forma-1-be 2

Az új fiú: Ide Yuyi (Vezess.hu)

Hivatalosan is megerősítette a Super Aguri az idei évi versenyzőpárosának kilétét. Takuma Sato és Yuji Ide vezethetik a két versenyautót. Egyikük neve sem meglepetés, a nemzetközi sajtó már korábban biztosra vette alkalmazásukat, de a hivatalos bejelentésre máig várni kellett.

Sato érkezése nem volt meglepetés, hiszen ő jelentette be először, hogy az új csapat a Forma–1-ben szeretne indulni. Másfelől hazájában igazi nemzeti hős, így nagy valószínűséggel a szponzorok is könnyebben érkeznek a csapathoz, ha ő is ott van.

Korábban szó volt más versenyzők leigazolásáról is, köztük Sakon Yamamoto is versenyben volt, de miután egy másik sorozatba írt alá, így Ide lett az Aguri második pilótája. 2005-ben második lett a japánban zajló Forma Nippon bajnokságban. Szemben honfitársával ő még nem vezetett Forma–1-es versenyautót.

A csapat már az első teszten is túl van, Takuma Sato és Ide Yuji kedden, Angliában a kemblei reptéren próbálta ki a 2002-es Arrowsból átépített versenyautót. A Super Aguri SA05-ös versenyautójának igazi tesztje azonban jövő héten kezdődik Spanyolországban. Három napot töltenek majd Barcelonában, majd később Silverstonban is köröznek. Várhatóan az év második harmadában mutatják be az új fejlesztésű versenyautójukat, az SA06-ost.

A csapatra vonatkozó hír, hogy aláírták a 2008–2012-re érvényes Concorde Egyezményt Bernie Ecclestone-nal, így már most hat csapat indulása biztos arra az időszakra. Az autógyártókat tömörítő (Mercedes, BMW, Renault, Toyota, Honda) GPMA-szervezet továbbra is kitart a rivális széria mellett, mert a bevételekből nem kapnak nagyobb összeget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik