Élet-Stílus

Robotot árul a LEGO

admin
admin

2006. 02. 13. 13:16

A Lego legújabb fejlesztése a Mindstorms NXT a jövő világába vezeti a játékosokat. Noha nem is olyan régen éppen arról írtunk, hogy a Sony feladta a „robotjáték" készítését, úgy tűnik a Lego ezzel szemben sikeres a robotikában.

Az 1998-ban született Mindstorm továbbfejlesztett változatot a január elején, San Franciscoban megrendezett Consumer Electronic Show (CES) keretében mutatták be, és azóta több díjat is elnyert.

A Lego Mindstorms NXT egy robot eszközkészlet, amely ideális játék a 10 éven felüli felfedezők, robotfanatikusok és LEGO építő fiatalok számára, és amely a megépítés után úgy mozog és viselkedik, ahogyan ők szeretnék. Sőt, nemcsak mozog, hanem megkülönbözteti a színeket, érzékeli a távolságot, reagál az érintésre és táncol is. Megfelelő programozása esetén pedig akár utasítást is tud küldeni, például mobiltelefonra fotó készítésére.


Akár táncol is.

A Lego Mindstorms NXT nemcsak a technológia iránti elkötelezettséget növeli, hanem a problémamegoldó készséget is fejleszti. Használata rendkívül egyszerűen megtanulható, és végtelen lehetőségeket rejt, intelligens technológiái révén pedig könnyedén és tetszés szerinti formában kelthető életre.

A játékrobot lelke egy ún. NXT építőkocka, amely egy önálló, számítógép segítségével programozható, 32 bites LEGO mikroprocesszort tartalmaz. Ez a kis eszköz Bluetooth kapcsolaton keresztül, vagy USB csatlakozással szabadon fejleszthető és bővíthető, így a robot a számítógéptől teljesen független életre kel, és – Bluetooth kapcsolat segítségével – akár mobiltelefonról vagy PDA-ról (palmtop) is irányítható.

A LEGO MINDSTORMS NXT – előző változataihoz képest új technológiákkal és kibővített érzékelő képességekkel indul a lego-rajongók meghódítására. A gyártó ígérete szerint 2006. második felében jelenik meg.a boltokban. Becslések szerint 2006-ban már egymillió gyermek és felnőtt fog játszani vele.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.