Élet-Stílus

A német hetedosztályból lehet vb-részvevő

Sherif Touré december közepe óta a togói labdarúgó-válogatott bő keretével Amszterdam mellett, edzőtáborban készül a januári Afrika Kupára. A huszonhárom éves csatár a német hetedosztályú Concordia Ihrhove játékosa.

“Újra a keret tagja vagyok és ez a lényeg” – mondta Touré. “Remélem, sikerül olyan teljesítményt nyújtanom, hogy előbb az Afrika Kupán, majd a nyári világbajnokságon is számítsanak rám” – tette hozzá.


A támadó eddig nyolcszor szerepelt a válogatottban és két gólt szerzett. Legutóbb 2004 novemberében lépett pályára a nemzeti együttesben hivatalos mérkőzésen.

Touré 1998 óta Németországban játszik, 2001-ig a Hannover amatőrcsapatában szerepelt, háromszor lehetőséget kapott a Bundesliga másodosztályában, de amikor egy meccsen 14 perccel a beállása után lecserélték, elhagyta a klubot, azóta a Concordia Ihrhove játékosa.

Az elmúlt szezonban ő volt a hetedosztály gólkirálya, harminchárom találattal. Menedzsere szerint fejlődése szempontjából erősebb mezőnyben kellene játszania.

A világbajnoki újonc Togo a 2006-os vb-n Franciaországgal, Svájccal és a Koreai Köztársasággal találkozik a csoportküzdelmek során.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik