Élet-Stílus

1 GB-os iPod nano és csökkenő Apple árak

Az Apple bemutatta új, 1 GB-os iPod nano-t. A hordozható lejátszó ára 149 dollár lesz, míg az 512 MB-os és az 1 GB-os Shuffle modell ára lecsökkent 69 illetve 99 dollárra (körülbelül 14, illetve 20 ezer forint).

Az Apple sajtóközleménye szerint az 1 GB-os modell ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtja, mint korábbi társai. Fekete és fehér színben is kapható lesz és mind a Mac OS X, mind a Windows operációs rendszerekkel együttműködik majd.

A vállalat már 40 millió különböző fajta iPodot adott el. Az első nano modellek 2005 szeptemberében kerültek a piacra, a 4 GB-os akkor 249 dollárba (körülbelül 50 ezer forint), míg a 2 Gb-os 199 dollárba (körülbelül 40 ezer forint) került.

“A új 1GB-os új modell mindössze 149 dollárba kerül, így most már mindenkihez eljuthat az iPod Nano” – vélekedett Greg Joswiak, az Apple iPodért felelős alelnöke a Red Herring oldalán.

Az óriáscég azt is hírül adta, hogy a jövőben a Showtime Networks kábel tévés sorozatai – a Sleeper Cell, Weeds és a Fat Actress – is elérhetőek lesznek a videós iPodokon. Amikor tavaly októberben útjára indult a videós iPod, akkor még csak a Walt Disney birtokában lévő ABC TV sikersorozatai – a Született feleségek és az Eltűntek – voltak elérhetőek rá. Azóta már több megállapodás is született, az Apple-nek sikerült a NBC Universallal és a Viacommal is megegyeznie.

Az Apple mostani Showtime-mal kötött egyezségének köszönhetően a felhasználók a fizetős kábelcsatornák kínálatából is válogathatnak, amelyekért egyébként a szokásos előfizetési díjon felül külön felárat kellene fizetniük. A Showtime sorozatok részei 1,99 dolláros (körülbelül 400 forint) áron lesznek elérhetőek.
“Az iTunes segítségével a Showtime sorozatok rajongói egy merőben új csatornán kísérhetik figyelemmel és vásárolhatják meg a filmeket. Ugyanakkor ez remek lehetőség azoknak a nem előfizetőknek is, akik bele kívánnak kukkantani a Shiowtime filmjeibe” – összegezte a megállapodás lényegét Matthew C. Blank, a Showtime vezéigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik