Élet-Stílus

Nagy zabálás: evős filmek terítéken

Szombaton megrendezik az I. Lucullusi Mozifiestát az Örökmozgó Filmmúzeumban, amelyen "evős filmeket" vetítenek, s az azokban szereplő ételeket kóstolhatja meg a közönség.

A szervezők – a Lucullus Baráti Társaság és az Örökmozgó Filmmúzeum – arra vállalkoznak, hogy a filmtörténelem néhány híresebb evőfilmjének fogásait nemcsak a vásznon ismertetik meg a nézőkkel, hanem a valóságban is. Ennek érdekében több neves hazai étterem, séf és csokoládémester segítségével rekonstruálják három film – a Veri az ördög a feleségét, a Nagy Zabálás és a Csokoládé – fogásait, amelyeket a vetítések után lehet végigkóstolni az Örökmozgóban.

Így az érdeklődők megízlelhetik többek között Pécsi Ildikó túrósrétesét, Marcello Mastroianni mártásait és Juliette Binoche csokoládéját. A megnyitó szombat délután négy órakor lesz, Bozóki András kulturális miniszter és András Ferenc filmrendező részvételével.

A vetítést fél ötkor kezdik, az első film a Nagy zabálás, amely után a francia konyha remekeit tálalják fel. A Veri az ördög a feleségét című film este fél hétkor kerül műsorra. Ebben a badacsonyi vasutas család készül jó magyar étkekkel vendégül látni a pesti rokont és annak funkcionárius főnökét. A témából adódik, hogy a filmet követően igazi magyaros étkekkel csillapíthatják éhségüket a nézők.

Az édesszájúaknak érdemes megnézniük még a Csokoládé című filmet is, amelynek vetítése este kilenc órakor kezdődik. A cukrászok kizárólag csak természetes alapanyagokból készült édességet kínálnak majd a bemutatót követően.

Az esemény nyilvános, minden mozi- és ételrajongót szeretettel várnak a szervezők. A mozijegyeket helyben lehet megvenni, az egyes fogásokat pedig külön lehet megvásárolni, mindenki kedve, étvágya, ízlése szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik